Rövid és velős – 2

„Amit akartok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük.” (J.K.)

„Minden munkának megvan a maga haszna, de akinek csak a szája jár, az ínségbe jut.” (S.K.)

„ A bölcsek nyelve jól alkalmazza a tudást,  az ostobák szája meg balgaságot áraszt.” (S.K).

 „Minden lehetséges annak, aki hisz.” (J.K.)

 „Az okos azért bölcs, mert érti a dolgát, az ostobák pedig bolond módon becsapódnak.” (S.K.)

„Aki vagy, olyan hangosan szól, hogy alig hallom, amit mondasz.”(Ralph Waldo Emerson)

„Sok bölcs ember van, akinek rejtett a lelke és nyitott az arca.”(Francois Bacon)

 „Miért van, hogy ökölbe szorított kézzel jövünk a világra, és kinyújtott ujjakkal távozunk?” (Talmud)

„Az önuralom alkalmazása olyan, mint a vonatfék használata. Hasznos, ha azért használjuk, mert rájöttünk, hogy rossz irányba haladunk, de káros, ha akkor használjuk, amikor az irányunk jó.” (Bertrand Russell)

 „A körülményeket az ember nem ellenőrizheti, de a viselkedését maga irányítja.”(Benjamin Disraeli)

 „Ne higgy a másik szavainak, ha azok kellemesek számodra, különösen téves következtetésekre juthatsz. De higgy a másik arckifejezésének, amely sosem hazudik, még ha szándékában állna is.” (George Borrow)

 „A szavaknak csupán tömegük van, súlyt attól kapnak, milyen érzelmi-akarati „erőtér” veszi őket körül.”

“A nap gyorsabban leveteti veled a köpenyedet, mint a szél, jósággal, baráti közeledéssel, méltánylással könnyebben rá lehet venni az embereket nézetük megváltoztatására, mint viharral és erőszakkal.” (Aiszóposz)

“Amikor valakivel beszélsz, soha ne azzal kezdd, amiben eltér a véleményetek. Kezdd azzal, hogy kiemeled és hangsúlyozod azokat a dolgokat, amikben megegyeztek.” (Szókratész)

“Amikor az egyik fél kiabál, a másiknak csendben kell maradnia, mert amikor ketten kiabálnak, akkor megszűnik a kommunikáció, csak nagy zaj van és vibrál a levegő.” (Jan Peerce)

“Aki csak magáról beszél, csak magára gondol. És aki csak magára gondol, reménytelenül neveletlen, bárhol is nevelkedett.”  (dr.Nicholas Murray)

“Aki tudja, hogy mit kellene tennie, de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát. Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki. Önmaga előtt.” (dr.Csernus Imre)

Tartsd tiszteletben a saját érési idődet! A türelmetlen ember önmagát erőszakolja meg, amikor sietteti sorsát. Ezzel magában hordozza az örök elégedetlenséget.(dr.Csernus Imre)

“A világban épp elég dologtól függsz akaratlanul. Ne válassz magadnak újabbat! A kiszolgáltatottság helyett a szabadságért küzdj, hogy lehess büszke is magadra!”(dr.Csernus Imre)

“A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig fölemészti az állandó megfelelni vágyás. Így hogyan valósíthatod meg önmagad?” (dr.Csernus Imre)

„Isten úgy akarta, hogy az ember tekintete legyen az egyetlen dolog, amit nem tud elrejteni.” (Alexandre Dumas)

„A tökéletesség nem az, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből nincs mit elvenni.” (Antoine  de Saint-Exupéry)

“Hét tulajdonságáról ismerni meg a bölcset: nem beszél az előtt ki tudomány – és korra nézve őt megelőzi, nem szakítja félbe más beszédét, nem válaszol elhamarkodva, kérdez s felel, amint illik, rendet tart a beszédben,  megmondja, ha nem érti, s helyesli az igazat.” (Talmud)

“Két ember között a legrövidebb út az egyenes beszéd.” (Szilágyi Domonkos)

“Szeresd ellenségeidet, hisz ők mondják meg, hol hibáztál.” (Benjamin Franklin)

“A legrövidebb út a kudarchoz, ha az ember a sikerhez akar hű maradni és nem önmagához.” ((Sigmund Graff)

“A siker nélkülözhetetlen előfeltétele, hogy képesek legyünk elutasítani a jelentéktelen feladatokat.”  (R.Alec MacKenzie)

“Lehet, hogy az élet olyan, hogy alkukat kell kötni benne, de ezeket az alkukat is méltósággal kell kötni. És ha nem lehet méltósággal alkut kötni, akkor nem szabad alkut kötni.” (Esterházy Péter)

“Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.” (A. Einstein)

“Törekedjél ismeretekre! de ismeretekre, melyek ítélet s ízlés által vezéreltetnek.” (Kölcsey F. Parainesis)

“Szabadságát az ember rendszerint akkor becsüli, amikor már nem szabad, vagy ha szabadságát végtelen áldozatokkal vívta ki.” (Széchenyi István: Napló)

“Minden kisgyerek okos, a legtöbb ember ostoba. Ezt teszi a nevelés.” (Móra F.)

“A vágyat minden izgatja, kivéve a teljesülés.” (Osváth Ernő)

“Küzdeni kell, tévedni, verekedni és hibázni, elkezdeni és abbahagyni, örökké harcolni és veszíteni…. S a halál küszöbén is úgy élni, mintha az egész élet előttünk volna.”  (Lev Tolsztoj)

“Sokáig kell élni ahhoz, hogy fiatal maradjon az ember.” (Pablo Picasso)

“Minden életkornak megvannak a maga örömei, de ezeket sajnos mindig megkésve ismerjük fel.” (Pablo Casals)

“Nem teheted maradéktalanul boldoggá azt, akit szeretsz, akár ha minden kívánságát teljesíted is, ha magad nem vagy boldog.” (Orson Welles)

“Aki engedelmességet kíván, az tudjon is parancsolni.” (Niccolo Machiavelli)

“Tudatlan mestere van annak, aki csak magától tanul…” (Legéndi Péter)

“Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni.” (Indián mondás)

“Ha úgy vesszük az embereket, amilyenek, akkor rosszabbá tesszük őket. Ha úgy kezeljük őket, mintha azok lennének, amiknek kellene lenniök, akkor segítjük őket azzá válni, amivé válni képesek.” (Goethe)

“Az ember annyit ér, amennyit használ.” (Széchenyi István)

“Aminek látszol, mindenki látja, ami vagy, azt csak kevesen tudják. (Macchievelli)

“A bölcs büszke, de nem kevély, az ostoba kevély, de nem büszke.” (Kung Fu-Ce)

Dale Carnegia idézetek:

Csak ma boldog leszek. Hiszem, hogy Lincolnnak igaza volt: “a legtöbb ember olyan boldog, amennyire elhatározza magát, hogy az legyen”. A boldogság belülről jön, nem külsőségektől függ.

Csak ma megpróbálok alkalmazkodni az adott helyzethez, és nem vágyaimhoz igazítani mindent. Úgy veszem családomat, üzleti ügyeimet és szerencsémet, ahogy jön, és én alkalmazkodok hozzájuk.

Csak ma törődni fogok testemmel. Megdolgoztatom, vigyázok rá, táplálom, nem élek vele vissza, és nem hanyagolom el, hogy tökéletesen engedelmeskedjen parancsaimnak.

Csak ma megpróbálom csiszolni az elmémet. Tanulok valami hasznosat. Nem leszek szellemileg tunya. Olvasok valamit, ami erőfeszítést, gondolkodást és figyelmet kíván.

5. Csak ma edzeni fogom a lelkemet háromféle módon; jót teszek valakivel és titokban tartom. Megcsinálok két dolgot, amihez nincs igazán kedvem, ahogy William James mondja, csak az edzés kedvéért.

6. Csak ma kedves leszek. Olyan jól fogok kinézni, ahogyan csak tudok, csinosan öltözködöm, halkan szólok, udvariasan viselkedem, bőkezű leszek a dicséretekkel, senkit sem bírálok, nem találok hibát semmiben, és nem próbálok meg senkit sem megrendszabályozni vagy megjavítani.

Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni, nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani. Tizenkét órán keresztül képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amelyeken egy életen át képtelen lennék.

Csak ma programot készítek. Leírom, mit akarok csinálni minden egyes órában. Lehet, hogy nem tartom be, de meglesz. Ez megszabadít két nyűgtől. A sietségtől és a bizonytalanságtól.

Csak ma szakítok magamnak egy fél órát, és pihenni fogok. Ebben a fél órában néha Istenre fogok gondolni, hogy egy kicsit távlatokban is gondolkodjak.

Csak ma nem fogok félni, főleg attól nem, hogy boldog legyek, hogy élvezni tudjam a szépet, hogy szeressek és higgyem, hogy akiket szeretek viszontszeretnek.

“Bármilyen félelmet le tudsz győzni, ha erre felkészíted a tudatodat. Emlékezz, a félelem nem létezik máshol, csakis a tudatodban!”

“Békét nem hozhat neked semmi, csak önmagad.”

“Ha sarokba szorítanak és minden ellened fordul, úgy érzed, egy percig sem bírod már, ne add fel, mert ott és akkor fog a sorsod jobbra fordulni!” (Harriet Beecher Stowe)

“….egy ősember hordában a tagok 20%-a tartotta el a 80%-ot. Ennek következtében a lúzer emberek természetesnek veszik a mai napig, hogy a sikeresek eltartsák őket.”

“Az ember igazi hatalmának és gazdagságának mértéke önmagában  található, nem a lakásában vagy külső kapcsolataiban, hanem alapvetőjellemében.” (Henry Ward Beecher)

“A jellem hatalom, barátokat szerez, pártfogást és támogatást vonz, továbbá egyenes utat biztosít a gazdagsághoz, a megbecsüléshez és a boldogsághoz.” (J.Howe)

“Egy emberről két dolgot kell megtudni – hogyan keresi meg a pénzt és miként költi el azt – S máris megvan a jellemének kulcsa, mivel rendelkezésre áll az a keresőfény, amellyel megvilágíthatod lelke legmélyét.” (Robert James McCracken)

“Két alapvető választás van az életben: vagy elfogadjuk a körülményeket úgy, ahogy vannak, vagy elfogadjuk a megváltoztatásukkal járó felelősséget.” (Denis Waithley)

“Ön nagyjából úgy bánik önmagával a jelenben, mint ahogy mások bántak Önnel a múltban. És sokkal jobban bünteti önmagát, mint amennyire bárki más büntetné.” (L.Ron Hubbard)

“Megtanultam, hogy a siker nem annyira azon a pozíción mérhető le, amit valaki elért az életben, hanem inkább a nehézségeken, melyeket leküzdött, miközben megpróbált sikert elérni.” (Booker T.Washington)

“Ma ott vagy, ahova a gondolataid hoztak, holnap ott leszel, ahova a gondolataid visznek.” (James Allen)

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s