Rövid és velős – 5

“A szorgalmas embernek kevés lusta látogatója van, a forrásban lévő fazékra nem szállnak a legyek. ” (Benjamin Franklin)

“A hódítás feltételei mindig egyszerűek. Egy darabig keményen kell dolgoznunk, kis ideig kitartónak kell lennünk, mindig hinnünk kell, és sosem szabad visszafordulnunk.” (Seneca)

“Csak ha az ember felfogja, hogy az élet értelme a közösség szolgálata, lesz képes arra, hogy nehézségeivel  bátran és sikert remélve dacoljon.”  (Alfred Adler)

“Ha uralkodunk a vagyonunkon, gazdagok és szabadok leszünk, de ha a vagyon uralkodik rajtunk, valójában szegények vagyunk.” (Edmund Burke)

“A hírnév általában azokat találja meg, akik valami másra gondolnak.” (Oliver Wendell Holmes)

“Annak, aki hírnevet akar szerezni, nem szabad félnie a bírálattól. A bírálattól való rettegés a zseni halála.” (William Simms)

“Egy férfi nem hagyhat több örökséget a világra, mint egy művelt családot.” (Thomas Scott)

“A vagyon elveszhet, a pénz elfogyhat, de a jellem, az egészség, a tudás, a jó ítélőképesség minden körülmények között megmarad.” (Roger Babson)

“Ha az ember azt mondja, pénzzel mindent meg lehet tenni, az arra utal, hogy nincs egy vasa sem.”  (Edgar W. Howe)

“A boldogulás meglehetősen alkalmas arra, hogy felülvizsgáljuk az életvitelünket, a balszerencse azonban arra késztet, hogy alaposan átgondoljuk  a helyzetünket, s ez a lehető legelőnyösebb számunkra.” (Samuel Johnson)

“Bármely fiatal ember életének legsötétebb órája az, amikor leül, hogy eltűnődjön rajta, hogy miként szerezhet pénzt anélkül, hogy  becsületesen megkereste volna.” (Horace Greely)

“Azok számára a legédesebb a siker, akiknek sosem sikerült elérniük azt.” (Emily Dickinson)

“Az a sikeres ember, aki képes szilárd alapot építeni azokból a követből, amikkel megdobálták.” (Sidney Greenberg)

“Milyen kellemes dolog egy apának, ha a gyermeke asztalánál ülhet. Ez pont olyan érzés, mint amikor egy öregember megpihen az általa ültetett tölgyfa árnyékában.” (Sir Walter Scott)

“A boldogság receptje szerintem az, ha elegendő pénzünk van arra, hogy kifizessük a havi számlákat, rendelkezünk egy kis többlettel, ami önbizalmat ad, egy kicsivel többet dolgozunk minden nap, jó az egészségi állapotunk, van egy pár igazi barátunk , van feleségünk és vannak gyermekeink, akik megosztják velünk az élet szépségeit.” (J.Kenfield  Morley)

“Semmiféle üzleti siker nem ellensúlyozhatja az otthoni kudarcot.” (David O. McKay)

“Az aki szorgalomra szoktatja gyermekeit, jobban gondoskodik róluk, mintha vagyont adna a kezükbe.” (Richard Whately)

“Nem tudom elhinni, hogy az isten azért teremtett bennünket, hogy átlagosak legyünk.” (Lou Holtz)

“Ragadj meg minden lehetőséget a szereplésre, hogy amikor elérkezik a nagy alkalom, készen állj stílusosan, pontosan, világosan és lendületesen meggyőzni az embereket.”  (Jim Rohn)

“Senki sem akar meghalni. Még az is, aki a mennybe akar kerülni, az sem akar meghalni azért, hogy odakerüljön. A halál mindannyiunk közös végzete. Senki sem kerülte még el. A halál ez élet egyik valószínűleg legjobb találmánya, az élet változásainak motorja. Eltakarítja a régit az útból, hogy helyet adjon az újnak. Most éppen te vagy az új, de egyszer, nem is olyan sokára te leszel a régi és át kell adnod a helyedet. Lehet, hogy túl drámai, de sajnos ez a való igazság. Időd véges, ezért ne pazarold arra, hogy valaki más életét éljed.”

“Állj ki a véleményedért, de ne hidd azt, hogy az a teljes vagy az egyetlen igazságot tartalmazza.” (Charles A. Dana)

“Ne az embereket irányítsd, hanem a rendszert, az embereket vezesd.” (Max Depree)

“A jólétben nagyon könnyű barátra találni, a balszerencsében semmi sem nehezebb.” (Epictetus/Epiktétosz)

“Az élet végső célja nem a tudás, hanem a cselekvés.”  (Aldous Huxley)

“A haladás művészete a káosz közepette fenntartott rendben, és a rendben fenntartott változásban mutatkozik meg.” (Alfred North Whitehead)

“Mindig legyen mondanivalója. Azt, akinek van mondanivalója és úgy ismerik, hogy csak akkor beszél, ha van mit mondjon, biztosan meg fogják hallgatni.” (Dale Carnegie)

“Egy ország dicsőségének legfontosabb tényezői az erényes, nagy emberek. Az állam virágzása attól függ, képes-e tanulni a példájukból.” (Fisher Ames)

“Sose rágódj azon, hogy mások mit gondolhatnak. Nem foglalkoznak veled, túl elfoglaltak ahhoz, hogy azon rágódjanak, hogy te és a többiek mit gondoltok róluk.” (Michael le Boeuf)

“Sose sajnálkozz és sose nézz vissza. A sajnálkozás borzasztó energiaveszteség, építeni nem tudsz rá, csupán elsűllyedhetsz benne.” (Katherine Mansfield)

“Sosem jutsz át az óceánon, ha félsz szem elől veszíteni a partokat.” (Kolombusz Kristóf)

“Sosem válsz azzá, aki lehetnél, ha terhelés, feszültség és fegyelem elkerülnek téged.” (James G. Bilkey)

“Sosem voltam szegény, csak lecsúszott. A szegénység egy gondolkodásmód. A lecsúszottság egy ideiglenes állapot.” (Mike Todd)

“Találj valamit, amit annyira szeretsz, hogy kockázatot vállalj, átugord az akadályokat, áttörj a téglafalakon, melyek mindig utadban fognak állni. Ha nem érzel így, akkor meg fogsz torpanni az első nagy akadálynál.” (George Lucas)

“Tanulj úgy, mintha örökké élnél, élj úgy, mintha holnap meghalnál.” (Maria Michell)

“Tartózkodj azoktól az emberektől, akik lekicsinylik ambícióidat. A kisszerű emberek mindig így viselkednek, de az igazán nagyok azt éreztetik veled, hogy Te is naggyá lehetsz.” (Mark Twain)

“Unalmas az életed? Akkor vesd magad bele olyan munkába, amibe teljes szíveddel hiszel, élsz-halsz érte, és olyan boldogságban lesz részed, amit elképzelni sem mertél.” (Dale Carnegie)

“Jó dolog, ha van pénzünk, és vannak olyan dolgaink, amelyek ezért megvehetők, de az is jó, ha felülvizsgáljuk az ügyeinket, és megbizonyosodunk arról, hogy nem  szenvedünk azon dolgok hiányában, amik nem megvásárolhatók.” (George Horace  Lorimer)

“Napjainkban az a leghasznosabb személy a világon, aki tud bánni az emberekkel. Az emberi kapcsolatok ismerete a legfontosabb tudomány az életben.” (Stanley C. Allyn)

“Az elképzelés nem csak a lehetségesről alkotott kép, a jobbik énünkhöz intézett felhívás, felszólítás, hogy többek legyünk.” (Rosabeth  Moss Kanter)

“Akik alkotnak valamit, azok boldogok., akik csak fogyasztanak, de semmit sem teremtenek, azok unatkoznak.” (William Ralph Inge)

“Forduljon szembe azzal, ami látszólag megsemmisítő hatalommal bír, és elámul majd, milyen sebesen foszlik szerte minden félelme.” (Dale Carnegie)

“Az ember nem más, mint saját gondolatainak szüleménye. Amit gondol, azzá válik.” (Mohandas K. Gandhi)

“A termékek kielégítenek piacokat. De a hit, a lelkesedés és az elkötelezettség az egyetlen, ami létrehozza azokat.” (John Goodman)

“A józan gondolkodással és kitartással megerősített lángoló lelkesedés az a jó tulajdonság, amely legtöbbször sikerre visz.” (Dale Carnegie)

“Az életben elért sikerek egyik legfőbb oka a munkánk iránti mindennapos érdeklődés fenntartása, azaz a krónikus lelkesedés képessége.” (Williom Lyon Phelps)

“Egy szilárd meggyőződéssel rendelkező ember elsöpör száz olyat, akinek csak véleménye van. (Winston Churchill)

“Tegyen próbát! Az egész élet erről szól. Általában az jut legtovább, aki kész tenni, és kockára tenni. A “biztos dolgok” hajója soha nem távolodik el a parttól.” (Dale Carnegie)

“Azok a legboldogabb emberek, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy azon tűnődjenek, boldogok-e vagy sem.” (Williem Feather)

“Az elképzelés tettek nélkül csak álom. A tett elképzelés híján csak időtöltés. Azonban az elképzelés és a tett együtt megváltoztatja a világot. (Joel Arthur Barker)

“Ha két ember szinte egyenrangú ellenfele is egymásnak, a mérleg akkor is enyhén annak javára billen, aki lelkes. Egy középszerű, de lelkes ember gyakran megszégyenít egy kiváló képességekkel rendelkezőt, aki azonban nem lelkesedik.” (Dale Carnegie)

“Becsüld meg a mai napot, mert a tegnap csak egy álom, a holnap pedig csak látomás. Ha napjaidat jól töltöd, a tegnap boldog álom lesz, a holnap pedig a remény ígérete. Becsüld meg ezért a mai napot!” (részlet egy szanszkrit versből)

“Ha azon töröd a fejed, hogy mit is akarsz egyáltalán, akkor azonnal hagyd abba és lépj a tettek mezejére.” (Napoleon Hill)

“A siker génjét mindenki magában hordja, pillanatnyi sikerétől függetlenül – mivel lelkünk mindig készen áll a kiteljesedésre. (Bob Proctor)

“Álmai mindenkinek lehetnek, de valóra váltani csak azok képesek, akiknek rettenetesen sok elszántsága, elkötelezettsége, önfegyelme és ereje van.” (Jesse Owens)

“Bármit is teszel, csináld úgy, hogy bátran visszanézhess, és azt mondhasd : “Ezt én csináltam!” (Michael Josephson)

“A vesztesek a múltban élnek. A győztesek a múltból okulnak, és a jelenben dolgoznak a jövőért.” (Denis Waitley)

“Ha az ember vagyonát a pénztárcája helyett az agyában őrzi, azt senki nem veheti el tőle. Mindig a tudásba történő beruházás fizetődik ki a legjobban.” (Benjamin Franklin)

“A tudás kincsestár, de a gyakorlás jelenti hozzá a kulcsot.” (Thomas Fuller)

“A természet legállandóbb határa egy ember és egy másik ember gondolatai között van.” (William James)

“Beszéded legyen rövid, kevés szóval sokat mondó.” (William Shakespeare)

“A szónok egyik leghatásosabb eszköze a meggyőzésben a jelleme.” (Arisztotelész)

“Beszélj, de ne úgy, hogy talán megértsék, hanem úgy, hogy félre ne értsék.” (Quintilian)

“A nagy felfedezések mindig vágyakkal kezdődnek!  A kis vágyak csekély eredményeket szülnek, ahogy a kis láng csekély meleget ad. ” (Napoleon Hill)

“A siker receptje érdekel? Egyszerű. Duplázd meg kudarcaidat. A kudarcot a siker ellenségének tartják. A kudarcok ugyan visszavethetnek, de sokat tanulhatsz belőlük. Rajta, hibázz csak bátran, a siker vár az út végén! (Thomas J. Watson)

“A bátorság gyakran nem harsány. Néha csak egy halk hangocska, ami azt suttogja: ismét megpróbálom.” (Mary Anne Radmacher)

“A tétlenség bizonytalanságot és félelmet szül. A cselekvés önbizalmat és bátorságot ad. Ha le akarod győzni félelmedet, ne otthon ülve morfondírozz. Lépj ki a világba, és cselekedj!” (Dale Carnegie)

“Életed igazi célja a fejlődés.  Akkor leszel sikeres, ha rendületlenül küzdesz céljaidért.” (Bob Proctor)

“Esténként idézd fel az elmúlt napot! Látni fogod, hogy teljesítményed tapsot érdemel, vagy dorgálást.” (Jim Rohn)

“Ha az íjász elvéti a célt, magában keresi a hibát. Ha nem találsz célja, az sosem a cél hibája.  Ha jobb eredményt akarsz, fejlődjél!” (Gilbert Arland)

“Céljaink adnak értelmet a reggeli felkelésnek,  ezek hajtanak egész nap. A célok felszínre hozzák a mélyben rejlő értékeket.” (Harvey Mackay)

“A fölös gazdagság olyan megszentelt letét, amelyet birtokosa élete során köteles a közösség javára fordítani. ” (Andrew Carnegie)

“Ha sokat akarunk nyerni, sose törekedjünk arra, hogy túl sokat szerezzünk.  Nem az a gazdag, aki sokat birtokol, hanem az, aki nem vágyik többre, és nem az a szegény, aki keveset élvez, hanem az, aki túl sokat akar.” (Francis Beaumont)

“A boldogulás csupán eszköz, s nem istenség, akitől tartani kell.” (Calvin Coolidge)

“Az a baj a jövőbeli biztonságod miatt való aggódással, hogy olyan bizonytalanul érzed magad a jelenben.” (Harlan Miller)

“Ha a függetlenség egyetlen reménye a pénz, akkor sosem fogod megszerezni azt.” (Henry Ford)

“Túl sokan vannak, akik a kedvező alkalom helyett inkább a biztonságra gondolnak.  Úgy tűnik, ők jobban félnek az élettől, mint a haláltól. (James F. Byrnes)

“Tedd magasabbra a lécet, mint elvárnák tőled. Ne kegyelmezz magadnak! Önmagaddal légy kíméletlen – másokkal elnéző.”  (Henry Ward Beecher)

“Röviden szólva, ha vágyódsz a gazdagságra, akkor egyenes út vezet hozzá. Ez főleg két dologtól függ,  a takarékosságtól és a mértékletességtől, ne pazarolj időt, se pénzt, inkább a lehető legjobban használd fel őket.” (Benjamin Franklin)

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s